středa 3. září 2014

Kurzy CTYOnline pro nadané středoškoláky

Kurzy CTYOnline pro nadané středoškoláky


Diky pochopení a podpoře českého ministra školství a tělovýchovy, pana Marcela Chládka, a slovenské nadace LEAF, pokračují letos již pátým rokem kurzy CTYOnline ve spolupráci se CTY Johns Hopkins University, USA. Kurzy CTYOnline jsou určeny pro nadané středoškoláky ve věku 13 – 19 let, kteří mají zájem na sobě tvrdě pracovat a co nejlépe se připravit na univerzitní studium.

Termín registrace: 1. – 13. září 2014

Kurzy CTYOnline nabízí nadaným studentům intenzivní studium matematiky, fyziky, chemie, biologie, programování, a více než 100 dalších kurzů v průběhu školního roku. Výuka probíhá v angličtině. CTY spojuje nejlepší výukové zdroje jako jsou multimédia, interaktivní tabule, webové učebny, texty, průvodce pro studium, CD.

V rámci kurzů CTYOnline studenti absolvují intenzivní výuku zvoleného předmětu. Každý student spolupracuje se CTY lektorem, který jej kurzem provádí, poskytuje zpětnou vazbu, podporu a hodnocení. Studenti měří své schopnosti a znalosti se svými vrstevníky z celého světa a vedou si skvěle. Je to pro ně transformativní zkušenost, bezprecedentní v českém školství.

Do CTYOnline je zapojeno 30 středních škol v České a Slovenské republice a absolvovalo jej již více než 600 studentů s vynikajícími výsledky. Čím vstřícnější je vedení školy ke kurzům CTYOnline, tím vyšší je zájem studentů a jejich úspěšnost a to nejen pro studenty, kteří v programu studují, ale nepřímo i pro spolužáky a pedagogy.

Nejpopulárnější jsou roční AP (Advanced Placement) kurzy zahrnující látku a zkoušky z odborných předmětů v rozsahu 3 – 4 let klasického českého gymnázia. Studenti připravují laboratorní práce, eseje a plní další úkoly dle pokynů lektora, skládají testy a závěrečné zkoušky. Kurzy AP studentům během cca 7 měsíců dají skvělou průpravu v daném předmětu ve všech souvislostech, skvěle je připraví k univerzitnímu studiu.

The American Fund for Czech and Slovak Leadership Studies (AFCSLS) se soustřeďuje na výchovu osobností, které budou rozhodujícím faktorem konkurenceschopnosti a životní úrovně České a Slovenské republiky. Fond je nástupcem the American Fund for Czechoslovak Refugees založeného v roce 1948, ktery pomohl tisícům Čechů a Slováků utéci před komunismem a usadit se ve Spojených státech.

LEA​F přispívá k rozvoji mladých lidí s potenciálem vyrůst v osobnosti, které budou v sobě spojovat charakter, excelenci v oboru, podnikavost, leadership a občanskou angažovanost bez ohledu na sociálně – ekonomické prostředí, ze kterého vycházejí.


1 komentář:

  1. Jako tohle je fajn, ale ovlivní to nějakým způsobem test na přijímačky? Už docela dlouho mě mrzí to, že když jsem na základní nebo střední škole prostě nadaný student, který reprezentuje, tak to člověku nepřidá nějaké bonusové body právě v rámci přijímacích testů. Jako pardon, ale nějaké body navíc by se fakt hodily. ;-)

    OdpovědětVymazat